Med selveste Elisabeth «Bettan» Andreassen som gjennomgangsfigur på scenen var Kafé Julie den perfekte arena for en verdig, underholdende og swingende prisutdeling. 

Brøttums ubestridte glam-dronning

Vinneren av Ringsakerprisen i år ble som nevnt Ingeborg Heldal. Heldal har siden 2017 vært ansvarlig redaktør for kvinnemagasinet KK. Hun dukker ofte opp som kommentator og ekspert i aktuelle sammenhenger på TV, på radio og nett. Og like ofte bruker hun anledning til å framsnakke plassen hun kommer fra.

For å hedre årets Ringsakerpris-vinner var det naturlig å kombinere Prøysen og Gran Prix – mjølkerampe og glamour. Heldal har vært ivrig Ringsaker-ambassadør siden hun flyttet hjemmefra og til hovedstaden. Men tro ikke at glamouren kom da hun flyttet til Oslo, Nei, rosa paljetter og gull og glitter kom seilende til Brøttum for snart 40 år siden: 

– Da Bobbysocks vant Eurovision kom liksom selve verden til Brøttum, og jeg forsto at alt var mulig! Jeg tror jeg fikk et slags glamoursjokk den kvelden, som egentlig aldri har gått over, har hun selv sagt. Hva var vel da mer naturlig enn at selveste «Bettan» fikk opptre under prisutdelingen i år?

Miljø-, byggeskikks- og næringspris

Miljøprisen var den første prisen som ble delt ut. I år gikk den til Geitmyra Ringsaker, som fikk den på bakgrunn av sitt arbeidet rettet mot barn og unge, og med vekt på bærekraft, lokale råvarer og tilhørighet og kompetanse. Prisen ble delt ut av Marte Røhnebæk.

Byggeskikksprisen er en hederspris for bygninger eller anlegg som ut fra en helhetlig vurdering av funksjonalitet, materialbruk, arkitektur og samspill mellom sted og miljø kan stå som et forbilde for byggevirksomhet i kommunen. I år gikk prisen til Området Mjøstårnet, for sin identitetsskapende arkitektur som har gjort dette området til et landemerke for Brumunddal og Ringsaker. Prisen ble delt ut av Atle Ruud.

Årets næringspris gikk til en bedrift som har markert seg ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt, gjennom flere år. I over 15 år har Non-stop dogwear vokst og videreutviklet sin produktportefølje og etablert seg på stadig nye markeder, med utgangspunkt i sitt hovedkvarter på Brøttum. Prisen ble delt ut av Karl Olav Nordengen. 

Kultur-, frivillighets- og idrettspris

Vinneren av årets kulturpris har stått i bresjen for kulturlivet i kommunen i en årrekke. Trude Engen Strand har engasjert seg på mange fronter, og har gjort et viktig arbeid både for korpslivet, som leder i kulturrådet og i arbeidet med øvingslokaler. Prisen ble delt ut av Håvard Ludvigsen.

Frivillighetsprisen gikk i år til Haakon Wiig. Gjennom hele livet har han gjort en betydelig, uegennyttig innsats, og han har vært en innovativ og framtidsrettet person. Spesielt gjennom engasjementet for kreftsaken og sin åpenhet på dette området har han spilt en viktig rolle for mange. Prisen ble delt ut av Jørn Strand.

Idrettsprisen deles hvert år ut til personer, lag eller foreninger som har gjort en betydelig innsats for kommunen innen idretten. I år var det Nybygda IL som fikk prisen. Idrettslaget har gjennom mange år vist stort engasjement rundt anleggsutvikling, og gjennomføringsevne i idrettsarrangement av betydelige størrelser. Idrettslaget viser også stor evne til å se mulighetene for aktivitet og videreutvikling i nærmiljøanlegget. Prisen ble delt ut av Lisbeth Syljuberget. 

Internasjonale medaljører

Tradisjon tro ble også årets internasjonale medaljører hedret under priskvelden på Prøysenhuset. En slik utmerkelse kan gis til medlemmer av lokale idrettslag eller medlemmer fra lag utenfor kommunen når de er bosatt i Ringsaker og utøver en idrett som ikke finnes i organiserte former i Ringsaker kommune.

Charito A.Kløvstad 
Brumunddal atletklubb                         
EM styrkeløft veteraner i Romania – Gull
VM styrkeløft veteraner i Mongolia – Gull

Ludvik Moen
Brumunddal atletklubb
EM styrkeløft junior i Danmark – Gull
VM styrkeløft i Romania – Sølv

Julian Slettnes
Brumunddal atletklubb
EM styrkeløft junior i Danmark – Gull
VM styrkeløft i Romania – Gull

Tuva Lierhagen
Brumunddal atletklubb
EM styrkeløft junior i Danmark – Gull
VM styrkeløft i Romania – Gull

Vetle Skundberg
Brumunddal atletklubb
VM benkpress junior i Sør-Afrika – Sølv
EM benkpress i Frankrike – Gull
Nordisk benkpress i Norge – Gull

Roger Eriksen
Brumunddal atletklubb
VM benkpress veteran i Sør-Afrika – Bronse

Emilie Paulsen
Brumunddal atletklubb
Nordisk styrkeløft i Norge – Gull

Vidar A. Ringvold
Brumunddal atletklubb
EM benkpress veteran i Frankrike – Sølv

Jonas Vika
MjøSki
U23 VM ski 10km i Canada – Bronse     
U23 VM Ski 20km i Canada – Gull

Mathias Brenden
Lillehammer curlingklubb
Bronse i curling VM i lag Sør –Korea
Oppvokst og bor i Moelv

Håvard B. Ingvaldsen
Moelven IL
Gull U23 EM friidrett 400m i Finland