– Å sørge for at befolkningen har et trygt og godt helsetilbud er en av de aller viktigste oppgavene for regjeringen. Nå er jeg glad for at vi kan sette punktum for over 20 års sykehusdebatt i Innlandet. Regjeringen går inn for et nytt Mjøssykehus i Moelv. Det nye Mjøssykehuset innebærer også gode og viktige tjenester på Lillehammer, Elverum og Tynset. Vi mener denne løsningen vil sikre gode sykehustjenester for befolkningen i Innlandet. Det er viktig for pasientene og det er viktig for fagfolkene, sa statsminister Jonas Gahr Støre.

Et skikkelig løft

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol var glad for å kunne gi Innlandet den lenge etterlengtede avklaringen om Mjøssykehuset.

– Nå får både befolkningen og fagfolkene den avklaringen de trenger. Mjøssykehuset vil legge til rette for mer avansert behandling på samme sted. For fagområder som kreft, nevrologi, barnesykdommer, spesialisert kirurgi og spesialisert indremedisin blir dette et skikkelig løft. Vi sikrer også at pasienter i psykisk helsevern blir behandlet ved et sykehus som også behandler somatiske lidelser. Disse pasientene har ofte kortere levetid enn befolkningen ellers, og vil ha stor fordel av at behandling av psykisk og somatisk sykdom er samlokalisert, sa hun.

Lokalsykehus

Også sykehusene på Lillehammer, Tynset og Elverum blir tilgodesett i det viderearbeidet med sykehustilbudet for Innlandet.

– Regjeringen har bestemt at sykehuset i Elverum skal ha mer døgn- og dagkirurgi innen ortopedi, planlagt kirurgi, et styrket rehabiliteringstilbud og indremedisinske akuttfunksjoner. Regjeringen ønsker også at det legges til rette for et fødetilbud med barselavdeling ved Elverum sykehus, og ber HSØ utrede dette, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Det blir også et allsidig lokalsykehus på Lillehammer og en videreutvikling av sykehuset på Tynset.