– 49 av de 195 flyktningene som Ringsaker kommune skal bosette i 2023 har allerede blitt bosatt. Men nå er alle boenheter som kommunen disponerer til formålet leid ut. Mange av flyktningene som venter på bolig, er mødre med barn. Det haster å få dem ut av asylmottak, forklarer Burhaneddin Tören, bosettingsansvarlig for flyktninger ved Voksenpedagogisk senter i kommunen.

Ta kontakt med kommunen hvis du kan hjelpe

Kommunen setter pris på alle henvendelser om utleieboliger for flyktninger som har kommet i kjølvannet av krigen i Ukraina, men nå er behovet for utleieboliger til flyktningene enda større.
– Vi håper at alle som har mulighet til å leie ut boliger tar kontakt med oss via kommunens hjemmeside. Der ligger det et skjema som enkelt kan fylles ut, helt uforpliktende. Dersom det er aktuelt å leie ut boligen du registrerer, vil vi ta kontakt, sier Grindvold.

Retter en stor takk til frivilligheten

Kommunen ønsker å rette en stor takk til frivilligheten. Uten frivillige fra blant annet Røde Kors og Norske kvinners sanitetsforening, ville ikke kommunen greid å klargjøre utleieboligene raskt nok.

– De frivillige klargjør boliger, monterer møbler, ordner og fikser og setter i gang ulike aktiviteter for familier og barn. De legger virkelig ned en uvurderlig innsats, avslutter Tören.

Les mer om registrering av utleiebolig til flyktninger

Gå til skjema for registrering av utleiebolig til flyktninger

Foto (f.v.): Frivillig i Røde Kors Furnes og Brumunddal, Bengt Nilsen, fagrådgiver for boligsosialt arbeid, Jeanette Marie Grindvold, og bosettingsansvarlig for flyktninger ved Voksenpedagogisk senter, Burhaneddin Tören.