– Det skjer mye fra scenen. Det blir danseshow med PS. Dans, som har vært rundt på alle ungdomsskolene og lært elevene en dans. PS. Dans vil fremføre denne dansen i parken. Vi har en verdenskjent freakshow-artist, Kaptein Frodo. I tillegg gleder vi oss til Mesternes Mester, der fire lokale ungdomslag skal få konkurrere mot et lag fra politiet. Vegard Harm er speaker og deler ut premiene, forteller assisterende kultursjef Marthe Sørby. 

«Ungdommens drømmeliste»

Rundt i parken blir det ulike aktiviteter, med blant annet direktesendt radioprogram. I tillegg vil en benytte anledningen når ungdom er samlet til å få vite fra ungdommene selv hvordan det er å vokse opp i Ringsaker, hva som er bra og hva som kan bli bedre. 

– Vi vil gå rundt og prate med dem, og få inn forslag til tiltak som kan gjøre det enda bedre å vokse opp her. Kanskje dukker det opp innspill som vi kan forfølge og jobbe videre med, sier folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund.

Viktig med fellesskapsarenaer

Rektor Line Osmo fra BRUSK understreker viktigheten av gode fellesskapsarenaer for ungdommene, spesielt etter to år med pandemi der ungdom i stor grad har manglet muligheten til å omgås i et sosialt felleskap. 

– Vi må tilrettelegge for gode arenaer for ungdommer uavhengig av om de er medlemmer av et lag eller en forening. De har behov for å bli lokket ut igjen på felleskapsarenaer, og det har stor betydning at vi legger til rette for det på tvers av ungdomsskolene i kommunen, sier hun. 

Den første felleskapsarenaen blir nå altså i Mjøsparken i morgen kveld, med en egen kveld lagt til rette for ungdommene.