– Funkis IL Innlandet ønsker å bidra til økt fysisk aktivitet blant personer med funksjonsnedsettelser ved at de får tilgang til utstyret de trenger for å delta på spennende aktiviteter i sosiale fellesskap, sier Vidar Antonio Alberti i Funkis IL. 

Tilhjengelig utstyr for flere grupper

Funkis IL låner ut utstyr til aktiviteter som el Innebandy, kjelkehockey, ispigging (ski), tandemkajakk og friluftsliv. Funkis IL har lånt ut utstyr til aktiviteter og utprøving siden 2014 og har i så måte allerede fungert som et lite «mini-BUA» i en årrekke. 

– I  2021 lånte Funkis IL ut utstyr hele 1393 ganger - og det i et år som har vært preget av pandemi og nedstengte aktivitetsarenaer. Funkis IL administrerer i dag utstyr til en verdi av om lag 7 millioner kroner, forteller Alberti. 

– Samarbeidet mellom BUA Ringsaker og Funkis IL skal bidra til at enda flere får tilgang på utstyret vi har å by på og samtidig gi oss kunnskap om hvordan vi kan samarbeide og koordinere de ulike tilbudene på en måte som kommer alle våre låntakere til gode i et langsiktig perspektiv, sier Linda Skansberg Torstensen i BUA Ringsaker

BUA og Funkis IL vil samarbeide om markedsføring av tilgjengelig utstyr og aktiviteter, utlån av utstyr og levering. Sammen har de et mål om økt aktivitet og deltakelse, bedre folkehelse og et bærekraftig samfunn.

Om BUA Ringsaker

BUA er et kjent og godt etablert tilbud i Ringsaker kommune. Målsetningen er å gjøre det enklere for barn og unge å være i aktivitet og å prøve nye sports- og fritidsaktiviteter ved å tilby gratis utstyr av god kvalitet. BUA Ringsaker er en av landets mest innholdsrike og brukte BUA-ordninger med om lag 1500 aktive låntakere.

Les mer om BUA Ringsaker