Siden åpningen i 2019 har BUA hatt en eventyrlig vekst, med godt over 1000 låntakere som har benyttet seg av tilbudet. Hver uke kommer det nye kunder som får med seg utstyr til hjemlån.

Stadig blant topp 10

Deltakere fra Arbeidssentralen har stått for klargjøring av lokalene, de har malt, snekret og skrudd, og sammen har de skapt landets fineste BUA. Det mener iallfall HR- og organisasjonsrådgiver Linda Skansberg Torstensen. 

– Arbeidssentralen er også en viktig del av BUAs drift ved at de blant annet har ansvar for vedlikehold av utstyret, forteller hun.

– BUA Ringsaker har holdt seg jevnt på topp 10 i antall utlån helt siden starten. Det skyldes i stor grad at vi har hatt med oss svært gode, engasjerte og serviceinnstilte medarbeidere og hjelpere hele veien, mener Linda Skansberg Torstensen, som har vært driftsansvarlig for BUA. 

– I tillegg har vi lykkes med å markedsføre BUA som det det er. Dette er et tilbud til alle som vil være i aktivitet. Vi har fått fram at vi har førsteklasses utstyr, og at tilbudet er tilgjengelig for hele kommunen. Her kan man låne utstyr, enten man er privatperson eller man representerer skoler, barnehager, frivillige, idrettslag eller andre aktører som jobber med barn og unge, sier hun.

Takket for innsatsen

Kommunalsjef Sverre Rudjord gratulerte BUA Ringsaker med nye, fine lokaler, og takket alle som hadde bidratt til å muliggjøre satsingen. 

– BUA som konsept er helt unikt, det favner alle og brukes av alle. Gjennom tilskudd fra mange ulike bidragsytere har man her tilgang på et bredt utvalg av utstyr, og det er nytt og i svært god stand. Nye lokaler gir nye muligheter, BUA ligger der folk ferdes, og med god tilgang til parkering. Ikke minst er nærheten til Mjøsparken viktig, mente Rudjord. 

BUA har fått prosjektmidler fra Bufdir. I tillegg har BUA søkt og fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Sparebankstiftelsen Hedmark og Gjensidigestiftelsen. Sanitetskvinnene har også bidratt med gaver til direkte innkjøp av barnepulk.