– Formålet er å bli mer tilgjengelige for Ringsakers innbyggere, slik at de kan komme til oss for få mer informasjon om hvilke helse- og omsorgstjenester kommunen tilbyr, forteller saksbehandler Linn Jeanette Mikulec.

– Her kan du få hjelp til å finne ut av hvilke tjenester som kan passe for deg, og vi kan bistå med utfyllingen av en elektronisk søknad. Du kan også få med deg et søknadsskjema på papir og veiledning til utfylling av det, hvis du forettekker det. Du kan også komme til oss hvis du trenger hjelp til å søke om helse- og omsorgstjenester på vegne av en annen innbygger, legger hun til.

Enhet tjenestetildeling og samordning er kommunens koordinerende enhet og døra inn til å søke om helse- og omsorgstjenester. Enheten saksbehandler søknader om alle helse- og omsorgstjenester for barn, voksne og eldre.

– På torsdagene fremover er det en helsefaglig utdannet saksbehandler tilstede, som kan gi deg informasjon om tjenestilbudet. Vedkommende er tilgjengelig for å svare på spørsmål og yte bistand i forhold til å kartlegge behovet for tjenester generelt og søknadsprosessen spesielt, legger Mikulec til.

Kan komme hjem til deg

– Dersom du ikke har anledning til å møte ved NAV-kontoret i Brumunddal, kan du ta kontakt med enheten for å gjøre en avtale om veiledning hjemme hos deg selv, sier enhetsleder ved enhet for tjenestetildeling og samordning, Linda Græsby.

– Da kan vi komme hjem til deg, og det kan være en fordel for å kartlegge hvilke hjemmetjenester du kan ha behov for, legger Mikulec til.

Hva gjør enhet for tjenestetildeling og samordning?

  • Målet for enheten er å bidra til at innbyggere tilbys riktige tjenester til riktig tid og i riktig omfang, uavhengig av hvor de bor i kommunen.
  • Søknader behandles på individuelt grunnlag, ut fra den enkeltes behov.
  • Behov skal ivaretas på laveste effektive omsorgsnivå.
  • Enheten er tverrfaglig sammensatt med bred kompetanse fra flere fagfelt og har tett samarbeid med de operative enhetene.
  • Enheten er lokalisert i Nordåsvegen 4 i Brumunddal, i samme bygning som NAV Ringsaker.

Har du spørsmål?

Ta kontakt med enhet for tjenestetildeling og samordning på e-post postmottak.tildeling@ringsaker.kommune.no, på telefon 96 94 26 84 eller les mer på netsiden til tjenestetildeling og samordning