– Jeg har greid meg selv hele livet, vært frisk og fryktelig heldig i livet. Det kan jeg trygt si! Onsdag i forrige uke fikk jeg beskjed om at jeg kunne få plass her ved KMS. Da takket jeg ja med én gang, for slike tilbud får man ikke hver dag, sier Fellungstad, som ikke kan få fullrost det kommunale helsetilbudet nok.

– Her får jeg ferdiglaget mat, godt stell og trygghet, og jeg har det som plommen i egget! Det er en alle tiders betjening. Det er bare å dra i snoren, så får man den hjelpen man trenger. Det er rett og slett mange engler i gangene her. Helse-Norge er helt uten sidestykke, sier nittifireåringen.

Fellungstads mål er å kunne flytte tilbake til eldreboligen sin i Lismarka etter hvert, men inntil videre skal hun samle krefter og hygge seg sammen med pasienter og betjening på Tømmerli.

Skaper gode dager

Sykepleier Marian A. Rosenlund og hjelpepleier Laila Nordby forteller at det handler om å gi pasienter gode dager.

– Vi skal se pasientenes behov, og jobber for å skape trivsel og hygge – innimellom trening, måltider og rehabilitering, sier Rosenlund. 

– Ja, det handler om å skape gode samtaler og opplevelser. Mye handler om det sosiale, legger Nordby til.

– Mange av pasientene som kommer hit har tverrfaglige behov. Ernæring er et av dem. Når vi setter dem ved samme bord; ute på terrassen her for eksempel, da koser de seg og spiser kjempeporsjoner, forteller Rosenlund.

Nettopp den romslige terrassen er et av trivselstiltakene på Tømmerli kommunalmedisinske senter.

­– Her har vi plantet blomster, satt ut bord og gjort det hyggelig for pasientene. Nå som det er varmt i været, spiser de gjerne kveldsmaten her. Kveldssolen varmer godt, og da ser vi at pasientene blomstrer, avslutter Rosenlund.

Les mer om kommunalmedisinsk senter