Årets sommerskoletilbud i Ringsaker

 • er et gratis aktivitetstilbud til alle skoleelever som avslutter 3.-10. trinn i Ringsaker dette skoleåret.
 • inneholder spennende og varierte aktiviteter i uke 26, 31 og 32, fra kl. 09.00-15.00.
 • tilbyr to tilpassede tilbud – ett for elever som avslutter 3.-5.trinn (basetilbud) og et annet tilbud for elever som avslutter 6.-10.trinn (kurstilbud)

Sommerskoletilbudet for elever som avslutter 3.-5. trinn

Tilbudet lokaliseres på ulike skoler geografisk fordelt i Ringsaker kommune. Nes/Gaupen, Moelv, Brøttum, Fagerlund, Mørkved og Stavsberg blir såkalte baser. Basetilbudet gjelder fra mandag til fredag. Det vil være stor bredde i aktivitetene og variasjon i oppleggene, hvor både praktisk tilnærming, utforsking, kreativitet og fysisk aktivitet vil være sentralt.  

Vi vil ta i bruk både klasserommet, skolegården, nærmiljø og andre aktuelle læringsarenaer. I tillegg vil alle basene ha minst en turdag i løpet av uka. Det vil være tre faste aktivitetsledere/lærere ved hver base. 

Påmelding til basetilbudet åpner fredag 22.mars. 

Meld deg på basetilbudet her!

Sommerskoletilbud for elever som avslutter 6.-10.trinn

 • 23 ulike kurstilbud
 • Varighet på en eller to dager
 • Tilbys i ukene 26, 31 og 32 – se kursbeskrivelser for hvilke uker og dager
 • Geografisk fordelt i kommunen 
 • Oppmøte direkte på kurssted
 • Oppstart kl. 09.00, og avslutter kl.15.00
 • Erfarne instruktører leder kursene
 • Ta med mat og drikke for en hel dag
 • Klær tilpasset aktivitet og vær
 • Frist for påmelding er 28. april

Velg ønskede kurstilbud og dato i påmeldingsskjemaet. Det er mulig å melde seg på flere kurs. Det tas forbehold om et minimum antall deltakere for at kurs gjennomføres. 

Bekreftelse om plass og detaljert info om kursinnhold vil bli sendt ut på mail innen 10.mai. Ledige restplasser legges ut til påmelding i uke 20. 

Meld deg på kurstilbudet her!

Kurs med varighet 1 dag (dagskurs)

E-sport – Sveum i Brumunddal

Bli med på en spennende dag på E-sportrommet i klubbhuset på Sveum. Rommet har seks stasjoner for E-fotball (FIFA) og to stasjoner for annen E-sport. Kurset gir en introduksjon til hva E-sport er, og det blir også arrangert ulike turneringer. 

Når: Uke 32 – mandag, tirsdag, onsdag og torsdag

 

Fluebinding og fisking – Vollkoia

Er du glad i å fiske? Har du lyst til å lære å binde dine egne fluer? Bli med på en spennende dag på Vollkoia og test ut fiskelykken med egne fluer. Kurset passer for alle. Vi fisker både med fluestang og vanlig fiskestang.  Du kan gjerne ta med fiskestang og utstyr. Vi har også noe utstyr til utlån. 

Når: Uke 32 – onsdag eller torsdag

 

Forfatterspire – Biblioteket i Brumunddal

Er du glad i å skrive? Drømmer du om å bli forfatter? Meld deg på skrivekurs for oppfølging, tips og ideer med en forfatter, og utvikle din indre forfatterspire. 

Når: Uke 32 – onsdag eller torsdag

 

Forsker på lab - Newton Ringsaker

Er du nysgjerrig på realfag og forskning? Bli med på en lærerik dag på lab med spennende forsøk og aktiviteter. På laben skal vi løse ulike oppdrag, og du eksperimenterer og analyserer med moderne utstyr. Gjør deg klar med labfrakk og briller. 

Når: Uke 26 og 31 – tirsdag eller onsdag 

 

Fransk – Mørkved skole

Er du nysgjerrig på fransk språk, kultur og historie? Bli med på en spennende franskdag. Vi skal lære om Frankrike, øve på å snakke, skrive og lese fransk. Det vil bli innslag av fransk musikk og lunsjen blir fylt med franske smaker. Bienvenu!

Når: Uke 31 - tirsdag

 

Friluftsliv – Oppmøte Brumunddal 

Er du glad å være ut i naturen? Bli med på en aktivitetsdag hvor du kan gå på tur, padle kano, fiske, lære å tenne mål og lage mat ute.  

Når: Uke 31 og 32 – mandag

 

Gaming og VR – Brumunddal ungdomsskole 

Er du interessert i gaming eller VR, så er dette et tilbud for deg. Vi har tilgang på gaming-PCer, Playstation 5, Nintendo Switch og Oculus Quest 2. Det er sosialt å game sammen. Vi legger opp til spillturneringer. Vi bruker også gymsal eller uteområder for å være litt fysisk aktive.

Når: Uke 26 og 31 – mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag

 

Golf – Mjøsen Golfklubb

Bli med på golfkurs som passer for både nybegynnere og viderekomne.  Det blir gjennomgang av ulike grunnleggende golfteknikker og sikkerhetregler for å kunne spille på banen. Utlån av utstyr til alle som trenger. 

Når: Uke 26, 31, 32 – onsdag

 

Klatring - Helgøya Klatrepark

Høres klatring i ulike løyper, Helgøyastupet og Zipline spennende ut? På dette kurset får du en innholdsrik dag med varierte klatreaktiviteter i parken. Sikkerhet er ivaretatt. 

Når: Uke 26 og 32 – tirsdag, onsdag eller torsdag

 

Kreativt designverksted – Newton Ringsaker

Bli med på en kreativ dag med vinyl. Ved bruk av vinylkutter kan du designe egne motiver og som du trykker på tekstiler, drikkeflasker, mobildeksler og kopper. Ta gjerne med egne tekstiler for redesign. 

Når: Uke 26 – tirsdag, onsdag eller torsdag

 

Kreativt designverksted – Moelv Frivilligsentral

Ved bruk av vinylkutter kan du designe egne motiver og som du trykker på tekstiler, drikkeflasker, mobildeksler og kopper. For redesign kan du også ta med egne klær og gjenstander hjemmefra.

Når: Uke 26 og 32 - onsdag

 

Lismarka Skytterlag – Lismarkavegen 194

Velkommen til å teste skyting på skytterbana i Lismarka. Det vil bli innen- og utendørs skyting. I tillegg får dere teste vår jaktsimulator. Det vil bli gjennomgåelse av sikkerhet og skyteteknikker. 

Når: Uke 26 og 32 – mandag eller tirsdag

Parkour – Fønix Brumunddal og Mjøsparken

Bli med på en aktiv dag på to av Norges beste arenaer for å teste ut Parkour. Kurset passer for alle. Ved hjelp av forskjellige bevegelser skal du komme deg forbi hindre på en raskt og effektiv måte. 

Når: Uke 26, 31 og 32 – mandag eller tirsdag

 

PS:dans –Fønix Brumunddal

Bli med på aktiv og inspirerende dag med dans, aktivitet og felleskap. Her får du prøvd deg på ulike dansestiler - hiphop, jazzdans og breakdance, og utfordret deg selv. 

Når: Uke 26 – onsdag eller torsdag

 

Riding - Åsli Ridesenter Åsmarka

Har du lyst til å bli bedre kjent med islandshesten? Hos oss får du ta del i både stell og kos, samt ridning på bane og på tur. Alle skal få oppleve mestring og glede. Vi har både hjelmer og sikkerhetsvester til utlån.

Når: Uke 32 – mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag

 

Sjakk med Hamar sjakkforening - Newton Ringsaker 

Vil du spille sjakk en hel dag? På dette kurset blir du kjent med hvordan brikkene flytter seg, forskjellige åpningstrekk og mellom- og sluttrekk. Du får spille partier mot andre og det blir også litt turneringsspill for de som ønsker det. Kurset passer for alle. 

Når: Uke 31 – onsdag og torsdag

 

Skaperverksted med koding og 3D-priting – Newton Ringsaker

Bli med å utforske spennende teknologier som Scratch, Micro:bit, LEGO Spike og 3D-printer. La kreativiteten og skapergleden blomstre med digitale verktøy og programvarer. 

Når: Uke 32 – tirsdag eller onsdag

 

Skate/Sparkesykkel/BMX – Fønix Brumunddal og Mjøsparken

Bli med på en aktiv dag i Mjøsparken og i Fønix Skatehall. Kurset passer for alle. Alt av utstyr kan lånes, men ta gjerne med eget utstyr om du ønsker. Aktivitetene krever at alle deltagerne bruker hjelm, og øvrig beskyttelsesutstyr til kne og arm anbefales. Kurset passer for alle. 

Når: Uke 26, 31 og 32 – mandag eller tirsdag

 

Spansk - Mørkved skole

Vil du lære spansk? Bli med på en spennende spanskdag. Vi skal øve på å snakke, skrive og lese spansk, høre på spansk musikk og lage spansk mat. Et fantastisk språk som snakkes av over 500 millioner mennesker på jorda. ¡Vamos!

Når: Uke 31 og 32 - tirsdag

 

Vannski – Moelv vannskiklubb

Er du svømmedyktig og har lyst til å lære å stå på vannski eller wakebord? Du kan prøve deg på vannski, trickski og teste wakebord. Erfarne instruktører. 

Når: Uke 26 og 32 - torsdag

Kurs med varighet 2 dager (todagerskurs)

Band workshop – Brumunddal Kulturskolen

Spiller du et instrument? Er du glad i å synge? Har du lyst til å spille i band? Du kan lære grunnleggende ferdigheter og prøve deg på ulike instrumenter. Kurset passer for nybegynnere og de som har spilt en liten stund. 

Når: Uke 26 – mandag og tirsdag

 

Låtskriverkurs – Brumunddal Kulturskolen

Bærer du på en drøm om å skrive egne sanger? Her vil du få muligheten til å være kreativ og musikalsk samtidig. Kurset gir en innføring i låtskriving og muligheten til å skrive din helt egen sang. Dette kurset passer både for nybegynnere og de som har laget egne tekster.

Når: Uke 26 – onsdag eller torsdag

 

Scenekunst med Ringsakeroperaen – Parketten i Brumunddal 

Introduksjon til scenekunstens designfag. Elevene velger mellom Utøvende - sang/dans/drama og Produksjon - rekvisitt/scenografi, kostyme, hår/sminke, lys. Elevene samarbeider om en visning som skal gjøres som avslutning dag 2. 

Når: Uke 32 – mandag eller tirsdag