Store og små, tanter og onkler, foreldre, besteforeldre, skoleklasser, rørleggerbedrifter og alle kan bli med og lage pepperkakebyen Moelv. Her er det fritt fram til å bygge akkurat det man vil - små hus, store hus, alt mulig. Kanskje noen vil prøve seg på noen historiske landemerker, som Tolvsteinsringen, Ringsakerkirka, Mjøskastellet, Garveriet - eller kanskje vi får reist første versjon av Mjøssykehuset? Her er det bare fantasien som setter grenser, sier rådgiver Henriette Enger fra utviklingsavdelingen i Ringsaker kommune.

Alle bidrag kan leveres inne på Passasjen onsdag 29. november kl. 8-10 og kl. 16-18.

– Pepperkakebyen åpnes 1. desember kl. 10, og i forbindelse med Barnas julemarked 9. desember blir det kåret en vinner av alle bidrag. Juryen består av representanter fra Moelv Handelstandsforening, VI Invest og Ringsaker kommune, sier Enger. 

Moelven Handelstandsforening sponser med fine premier.

Del av førjulsprogrammet

Pepperkakebyen er et av flere poster som står på programmet i Moelv framover mot jul. 

– Torsdag 7. desember kl. 18 er det ny runde med gratis utekino, og i år er det Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa. Det blir bålpanner og saueskinnsfeller, og The Crown kjører tilbud på pizzasnurrer. Lørdag 9. desember er det Barnas Julemarked og juleshow. Julemarkedet blir som før, med mulighet for å lage sopelimer, binde julenek og bygge fuglekasser og andre ting. Juleshowet er det buktaleren Erik Mogeno som står for, blant annet kjent fra Norske Talenter, forteller prosjektleder Monica Rylander.

Moelv Handelstandsforening bidrar også med aktiviteter på lørdagene framover mot jul etter julegrantenninga.

– Det blir blant annet pepperkakepynting i Passasjen, gratis barneridning i gatene, nissebesøk på biblioteket og andre førjulsaktiviteter. Det skal skje noe i Moelv hver lørdag fram til jul, sier Janne Hemma fra Moelv Handelstandsforening. 

Meld inn ditt bidrag

Vil du være med på å bygge pepperkakebyen?
Meld gjerne inn ditt bidrag her, slik at vi får en oversikt over omtrent hvor mange som blir med.
 
Påmelding sendes på e-post til kardals@ringsaker.kommune.no
 

Se programmet for Julebyen Moelv