– Jeg er strålende fornøyd med det nye sykehjemmet. Utformingen, funksjonsinnholdet og den sentrumsnære beliggenheten vil gjøre sykehjemmet til et godt sted å være for de som skal bo her og deres pårørende. I tillegg tror jeg sykehjemmet blir et fantastisk sted å jobbe, sier ordfører Kai Ove Berg.

Ordføreren understreker at det nye sykehjemmet representerer et gedigent løft for helse- og omsorgstjenesten i Ringsaker kommune, samtidig som det representerer et viktig grep i utviklingen av Moelv som by. 

– Dagens sykehjem skal først og fremst understøtte institusjonstjenestenes behov og yte spesialiserte helsetjenester. Det er dette sykehjemmet bygget for, og nå har Moelv fått kanskje det flotteste sykehjemmet i hele Norge – midt i hjertet av byen, sier han.

Moderne bygg med hjemlig preg

Nye Moelv sykehjem har en kapasitet på 60 plasser, og 22. mai flytter 50 pasienter over til det nye sykehjemmet fra Moelv sykehjem. Dette blir også den nye arbeidsplassen til omlag 70 helsearbeidere totalt. 

– Kravene til å bygge sykehjem i dag er skyhøye. Vårt mål har vært at bygget ikke skal ha et institusjonspreg, men et mer hjemlig preg. Dette har påvirket hele byggeprosessen og den visuelle utformingen av bygget – i tillegg til valg av duse, beroligende og varme fargetoner og naturlige materialer i alle rom og fellesområder, sier kommunalsjef for helse- og omsorg, Sverre Rudjord. 

Bygg- og eiendomssjef Petter Granum legger til at det topp modere sykehjemmet driftes av moderne energiformer, som solenergi og varmebrønner. Velferdsteknologi er integrert i adgangskontroll og sykesignalanlegg. 

– Den moderne belysningen i bygget endrer også fargetemperatur gjennom dagen, i samsvar med det naturlige lyset utendørs. Det vil si at kveldsbelysningen er varmere og mer dempet enn dagbelysningen. Forskning viser nemlig at belysning er viktig for vår mentale helse, og at varme fargetoner virker beroligende, sier Granum. 

– En helt ny arbeidshverdag for våre ansatte

Berit Mæhlum, leder for institusjonstjenester i Ringsaker kommune, forteller at de ansatte ved sykehjemmet gleder seg til å ta det nye bygget i bruk. 

– Romløsninger, installasjoner, møbler og toppmoderne utstyr vil gi sykehjemmets ansatte en helt ny arbeidshverdag. Det blir mindre løfting og bæring, og de ansatte vil trenge å gå færre skritt i løpet av en vakt. I tillegg er disse omgivelsene mye hyggeligere å oppholde seg i, sier Mæhlum. 

Åpen dag

Alle som ønsker å ta en titt på det nye sykehjemmet i Moelv, er hjertelig velkomne til «åpen dag» 14. mai i tidsrommet 14.00-19.00. 

– Ringsaker kommune åpner dørene for alle som har lyst til å ta en titt denne dagen. Vi gleder oss til å invitere innbyggerne inn i sykehjemmet – som vi er så stolte av, avslutter Rudjord. 

Fakta om bygget

  • Kostnadsramme ca. 462,5 mill. kroner.
  • Husbankstøtten utgjør ca.118,2 mill. kroner.
  • Prosjektet ferdigstilles våren 2024. 
  • Totalt areal for nytt sykehjem er 6590 m²
  • Sykehjemmet rommer 60 sykehjemsplasser med hjemlig preg. 
  • Sykehjemmet oppnår krav til passivhus og er gitt energimerke A.
  • Sykehjemmet har blant annet ektefellerom og et pårørenderom, i tillegg til enkeltrom til brukere tilpasset brukernes ulike behov. 

Les saken «Slik blir Moelv sykehjem»

Les mer om nye Moelv sykehjem

Foto gruppebilde (f.v.): Leder for institusjonstjenester i Ringsaker kommune Berit Mæhlum, bygg- og eiendomssjef Petter Granum, ordfører Kai Ove Berg og kommunalsjef for helse- og omsorg, Sverre Rudjord.