Carl Fredriksen Transport er navnet på den største flyktningetransporten fra Norge til Sverige under andre verdenskrig.
I løpet av seks uker i 1942/43 ble rundt 1 000 jøder og motstandsfolk reddet fra konsentrasjonsleirene, ombord på lastebiler. Noen har kalt historien for «Norges Schindlers liste».
Carl Fredriksens Transport er fortellingen om gartneren Rolf Syversen, den tidligere politimannen Alf Pettersen og alle de andre som med livet som innsats bidro til krigens største redningsaksjon. På seks uker i 1942/43 ble ca.1000 mennesker reddet fra konsentrasjonsleirene. Forestillingen følger menneskene ombord i tre av lastebilene.
Donau-transporten, fangeskipet som fraktet 532 jødiske barn, voksne og gamle mot Auschwitz, ligger som et dramatisk og tragisk bakteppe.
Per Jostein Aarsand forteller og Solfrid Molland spiller og synger. 

Per Jostein Aarsand var med på å grunnlegge Fortellerhuset og var i flere år kunstnerisk leder for Fortellerfestivalen. I 2014 ble han tildelt Statens kunstnerstipend, for prosjektet «Røtter» (livshistorier fra Groruddalen). Dette resulterte i forestillingen Carl Fredriksens Transport. Han er tidligere nominert til Den kulturelle skolesekkens «Gullsekken» og turnerer hele landet med forskjellige produksjoner.
Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og europeisk kunstmusikk.
I 2011 og 2014 ga hun ut CD-ene Katedral for Tapte Drømmer og Musikken er mitt fedreland, ved Kirkelig Kulturverksted. Molland ble tildelt Oslo By Kunstnerpris 2014 for dette arbeidet. I 2016 ga hun ut Forvandling, også den på Kirkelig Kulturverksted. En plate som fikk svært gode anmeldelser.

Arrangeres i samarbeid med Ringsaker kirkeakademi som en del av prosjektet "Dette har dere ikke fortalt meg". Prosjektet er støttet av Fritt Ord.

Sted: Ringsaker bibliotek, Moelv
Tid: Torsdag 19. mars klokka 19:00
 

Arrangeres som en del av Litteraturuka 2020.