Bibliofil

Bibliofil gir deg tilgang til våre samlinger og oversikt over dine lån. I Bibliofil kan du søke etter bøker, lydbøker og filmer – det meste som inngår i våre samlinger. Når du har logget deg inn, kan du også bestille og reservere materiale, og du kan få oversikt over lånene dine. Du kan også fornye lån hvis ikke andre venter på det du har hjemme. Bibliofil gir deg dessuten tilgang til elektroniske ressurser. 

Slik kommer du i gang:

Gå til biblioteket hjemmeside og logg deg inn med lånenummer og passord, eller last ned Bibliofil-appen og logg deg inn der.

Gå til tjenesten Bibliofil

PressReader

Få gratis tilgang til tusenvis av aviser og magasiner fra hele verden med PressReader! Her kan du lese blant annet Dagbladet, Se&Hør, Aftenposten, Vogue, The Washington Post, Marie Claire og mye mye mer!

Slik kommer du i gang:

Er du inne på Ringsaker bibliotek og kobler deg til bibliotekets WiFi har du automatisk tilgang til PressReader når du går inn på appen eller besøker www.pressreader.com. 

Du kan også besøke PressReader hjemmefra. Da må du ha et lånekort med lånenummer og pin-kode hos Ringsaker bibliotek, og deretter logge deg inn i appen Bibliofil. I Bibliofils meny-valg går du til "Digitale Tjenester", og der kan du videre trykke deg inn på PressReader. Da har du tilgang i 3 dager. Alternativt kan du logge deg inn med lånenummer og pin-kode på "Mine Sider" på ringsaker.kommune.no/bibliotek.

Gå til tjenesten PressReader

Bookbites

Lån tusenvis av lyd-og e-bøker gratis. Alle som er lånere hos Ringsaker bibliotek kan bruke appen Bookbites for å lese e-bøker og lytte til lydbøker helt gratis. Her finner du bøker for både voksne, ungdom og barn. 

Slik kommer du i gang:

Last ned appen, opprett en profil, og logg deg inn med lånenummer og pin-kode, så er du i gang.  Hvis du er usikker på ditt lånenummer eller pin-kode, kom innom oss så hjelper vi deg!

Gå til tjenesten Bookbites

Filmbib

Få gratis tilgang til norske kortfilmer og dokumentarfilmer! Filmbib har en unik samling av norske kort- og dokumentarfilmer for barn og voksne. Her finner du animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer, humoristiske historier, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer!

Slik kommer du i gang:

For å se filmene i Filmbib må du ha et Nasjonalt lånekort. Mangler du det, kontakter du biblioteket eller bestiller det digitalt hos Nasjonalbiblioteket.

Her kan du også endre fire-sifret pin-kode om du har glemt den. Lånekortnummeret står på ditt nasjonale lånekort. Nummeret begynner med N og deretter ni tall. 

Filmbib er også tilgjengelig på mobile enheter. Last gjerne ned Filmbib som app til iOS eller Android.

Gå til tjenesten Filmbib

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek inneholder digitaliserte bøker, aviser og tidsskrifter. Mye av innholdet ligger fritt tilgjengelig. 
Deler av innholdet kan man søke om tilgang til dersom man har forsknings- og dokumentasjonsformål. Bibliotekets ansatte hjelper med å godkjenne søknader.

Gå til tjenesten Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Verdensbiblioteket

Les og hør e-bøker på mange språk. På verdensbiblioteket.no finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som kan strømmes gratis gjennom tjenesten.
Verdensbiblioteket er en del av bibliotekene i Norge og Sverige, og er betalt av stat og kommune. Derfor er det gratis å bruke.

Slik kommer du i gang:

For å bruke Verdensbiblioteket.no må du ha en brukerkonto. For å lage en brukerkonto trenger du bare en gyldig e-postadresse, og du må befinne deg i Norge når du bruker tjenesten.

Gå til tjenesten Verdensbiblioteket

Lesekroken

Hør eventyr og barnesanger på 22 av de mest vanlige språkene i Norge. Du kan også være med på karaoke, skrive, fargelegge, være med på e-læring og se eventyrfilmer. 

Slik kommer du i gang:
Biblioteket har publikumspassordet Ringsaker hos Lesekroken. Logg deg inn og så er du i gang. 

Gå til tjenesten Lesekroken

Boksøk

I Boksøk finner du bøker som passer for deg. Boksøk er en søketjeneste med bøker som på ulike måter er tilpasset alle som leser i motvind. Folk er forskjellige, det er mange ulike grunner til at en bok kan være vanskelig. Vi har derfor laget kategorier vi deler inn bøkene i. 

Gå til tjenesten Boksøk