Sammen med Lars Mausethagen skal vi over endeløse vidder, under majestetiske topper og over store sjøer. Gjennom lun bjørkeskog og opp fantastiske daler. Storm og sprengkulde, men også nordlys, sol og påskevær. Snø til lårene og skareføre av beste kvalitet. Landskapet på Nordkalotten er variert og vakkert. Dyrelivet er rikt. 500 kilometer gjennom Skandinavias indrefilet med pulken på slep og smilet på lur. 
Bli med fra Sarek til Tromsø, i en måned på ski, se fine bilder, og få tips og triks til hvordan man kan planlegge en lengre skitur. 

Lars Mausethagen er til daglig kontorrotte. Med stor K. Men av og til, når innboksen hyler som verst stikker han til skogs eller fjells.
Han har vandret Finnmarksvidda, Hardangervidda og ikke minst Hedmarksvidda på kryss og tvers. Han har gutt uten etterforsyninger til Sydpolen og som guide for Hvitserk har han krysset Grønland fem ganger. Han har guidet skiturer gjennom Nordvestpassasjen og til slutt, men ikke minst: Nordkalotten. Favoritten? Nordkalotten!

Arrangeres i samarbeid med HHT-Ringsaker krets.

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Onsdag 12. februar klokka 20:00