Det er 100 år siden Kjell Aukrust ble født. Vi feirer forfatteren og kunstneren med en strålende Aukrust-kveld!
Sigmund Løvåsen snakker om Aukrust. Han skriver ny biografi om Kjell Aukrust. Den presenterer det store spennet i Aukrusts produksjon som billedkunstner, tegner, illustratør, dramatiker og arbeid med film, ballett, teater, radio og TV, fra trettitallet og gjennom en sytti år lang kunstnerkarriere. Den vil også tegne et bilde av personen Kjell Aukrust.
Svein Arild Johnsgård leser Aukrust. 
Anna Sundström Otervik har med seg noen av sine musikervenner, og de spiller musikk fra Flåklypa. 

Sigmund Løvåsen har skrevet tre romaner og tre skuespill. Den siste boka hans var diktsamlinga Med øksene dei haustar inn (2018). 

Svein Arild Johnsgård (59) trådde barneskoene i Veldre, før han flyttet til Østerdalen og tilbrakte oppveksten der. Her har han vært tett innpå det Østerdalske lynne som Aukrust beskriver så godt i sine bøker. Flere kjenner også Svein Arild som låtskriver og historieforteller i bandet Eau de Vill. 

Anna Sundström Otervik er mezzosopran. Hun er utdannet sanger/sangpedagog fra Trøndelag Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole i Oslo hvor hun studerte sang. Sundström Otervik  jobber nå som sangpedagog på Toneheim folkehøgskole og er ellers freelance sanger.

Bestill gjerne gratisbilletter på hoopla.no, eller kontakt biblioteket for å reservere plasser.
Vi følger reglene som gjelder for smittevern knyttet til Korona-situasjonen.
For at vi skal  kunne bistå ved en eventuell smittespredning må alle som deltar på arrangementet oppgi navn og telefonnummer når de kommer.

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Tirsdag 13. oktober klokka 19:00