En fortelling om en eventyrlig reise i Mongolia med bueskyting, ørnejakt og mannepisking fra hesteryggen, og spennende møter med nomadenes kultur. Det brutale, ekte og enkle livet her inspirerte Jeanette Sandbæk Håland til å ta store grep i eget liv, og gå enda mer mot strømmen. Fra Å til A. Dette er et foredrag som handler om å følge drømmene sine, og å leve hver dag til det fulle.

Jeanette Sandbæk Håland (36) fra Åsmarka har reist mye til steder hvor sjansen for å møte naboen er minimal. Hun finner også stor glede i å dra på turer i nærområdet, alene eller med gode venner på to og fire bein. Opplevelsene deler hun på Instagram. Blant annet har 30 millioner mennesker verden over sett henne og hunden gå på ski på Sjusjøen. 
Hund har vært sentralt i Jeanettes liv etter mange år på landslaget i agility. Nå er de trofaste turkamerater. 
Jeanette er tidligere journalist i Ringsaker blad. Nå jobber hun deltid i Non-stop dogwear på Brøttum, og bruker resten av tiden på små og store eventyr. 

Arrangeres som avslutning på årets "Ti topper i Ringsaker- ti topp turer og stolpejakten i Ringsaker" av Ringsaker kommune, HHT Ringsaker og Ringsaker O-Klubb.

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal

Tid: Torsdag 9. november klokka 19:00