Sjikane og hets knyttet til religion, etnisitet, seksualitet og kropp er et så tydelig tegn i tiden at Høyesterett har ropt varsko: Vi må alle bli fortrolige med grensene i straffeloven § 185 om hatefulle ytringer. Men hva er det loven faktisk sier? 
Hva er hatefulle ytringer som «fremmer hat, forfølgelse eller ringeakt» og hvordan kan en sørge for at politisk debatt og innvandringskritikk fortsatt kan finne sted, men at de rene personangrep som går løs på enkeltpersoners menneskeverd kan straffes?

Olav Østrems bok "Hatefulle ytringer – lov og rett i krenkingens tid" er en bok om en bekymret far, et alvorlig samfunnsproblem og en somalisknorsk kvinne som er blitt selve symbolet på hva § 185 skal verne. Erling Segelstad er medlem av Mangfold og inkluderingsrådet i Ringsaker. Østrem og Segelstad samtaler med utgangspunkt i Østrems bok. 

Olav Østrem er jurist og journalist. Fra 2008 har han arbeidet i Klassekampen, hvor han i dag er featurejournalist. Han har tidligere vært nyhets- og samfunnsreporter i NRK, og i 2012 var han medforfatter av Kjetil Rekdals selvbiografi Mitt liv som I. 

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Tirsdag 8. februar klokka 19:00 

Arrangementet er en del av møterekken "Ord teller" som er støttet av Fritt Ord. Biblioteket  har tatt utgangspunkt i at det i 2021 var 30 år siden Brumunddalsslaget. Der «Folkebevegelsen mot innvandring» med Arne Myrdal i spissen barket sammen med blitzere, antirasister og nøytrale brumunddøler. To uker senere kom Myrdal tilbake til Brumunddal og møtte et lokalsamfunn som mobiliserte og 4000 mennesker «vendte rasismen ryggen».