Jon Helge Lesjø følger i sin nye bok  «Innlandets politiske landskap» den politiske utviklingen over en periode på hundre år. Fra klassekampens tid i mellomkrigstida, gjennom etterkrigstidas samfunnsbyggingsperiode og fram til de siste tiårenes utvikling. Et historisk hovedtrekk er Arbeiderpartiets dominerende stilling. Ved siste stortingsvalg hadde Senterpartiet svært høy oppslutning. Nå synes Arbeiderpartiets solide bastioner å falle og Høyre er på et nivå partiet ikke har hatt siden «høyrebølgen» for 40 år siden. 
Sigbjørn Johnsen og Jon Helge Lesjø samtaler om vår politiske historie og den videre utviklingen i Innlandet. Samtaleleder er Hallvard Grotli.   

Jon Helge Lesjø er sosiolog og professor emeritus ved Høgskolen i Innlandet. Han har skrevet mange bøker og er mye brukt i mediene til å analysere valg, meningsmålinger og aktuelle politiske spørsmål.

Hallvard Grotli har vært  journalist, nyhetsredaktør og politisk redaktør i GD, Gudbrandsdølen Dagningen, Lillehammer. 

Sigbjørn Johnsen har vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og finansminister under både Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg. I en årrekke har han vært fylkesmann i Hedmark. 

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal

Tid: Torsdag 3. oktober klokka 19:00