En forestilling om Dagny Juel, Pauline Hall, Kirsten Flagstad og Hulda Garborg med ny tekst og musikk. Den handler også om kunstnerne du møter på scenen: Hva er det som gjør at de driver med sitt kunstneriske virke? Er det "Krafta" som bor i alle, som gjør det mulig  å sprenge grenser og nå sine drømmer?
En forestilling til inspirasjon, men også til opplysning.

«Krafta» er et ekte Innlandsprodukt der de nye tekstene er skrevet av Tyra Teodora Tronstad. Musikken er skrevet av Bente Illevold, Gry Oda Ulvmoen Myrbakken og Frode Berntzen. Forestillingen er regissert av Kari Schulstad Wasa.

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Lørdag 24. september klokka 15:00

OM UTØVERNE:
Gry Oda Ulvmoen Myrbakken er fra Stor-Elvdal og er mezzosopran. Hun har gjort flere soloforestillinger, hatt hovedroller i spel og musikal og jobbet som ensemblesanger i Vokal Nord.
Bente Illevold  kommer fra Rendalen i Østerdalen og spiller eufonium. Hun er en innovativ utøver og er jevnlig å høre som solist og kammermusiker i inn- og utland.
Frode Berntzen er fra  Hamar. Han er gitarist, komponist og musikkprodusent. Han leder sine egne band "Briskebyen Lyttemannslag" og "BerntzBønch" og er ellers fast medlem i Hamarbandet GLO og folkemusikkensemblet MjøsFolk. 
Tyra T. Tronstad (f. 1972) er forfatter og kommer fra Stor-Elvdal, men er bosatt på Bøler i Oslo. Hun skriver poesi og romaner for barn, ungdom og voksne, og har mottatt flere litterære priser.
Kari S. Wasa (f. 1988) er regissør og dramapedagog fra Elverum. Hun har utdanning fra OsloMet som dramapedagog med fordypning i figurteater og maske. Hun har regissert flere oppsetninger.

Forestillingen er støttet av Innlandet fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, Creos vederlagsfond, Anno Museum, Stor-Elvdal hotell/Norsk kultursenter, Sparebank1 og Østerdalsmandel.