I foredraget ”Kunsten å ikke kaste mat” gir Thomas Horne oss verktøy for å vurdere maten med sunn fornuft og egne sanser, og gi blaffen i datostemplingen. Han tar for seg de vanligste matvarene, og viser konkret hva som skjer med dem når de blir gamle.
Mataktivist og forfatter Thomas Horne er brennende engasjert i rettferdighet og bærekraft i matproduksjonen, både for mennesker og dyr. Horne viser hvordan hver og en av oss kan bidra til bedre miljø og klima ved å kaste mindre mat. «Vi må slutte å være så kresne, ta oss selv i nakken og spise opp maten» sier han.
Thomas Horne har skrevet Kunsten å ikke kaste mat. Dette er en systematisk gjennomgang av hvordan en som forbruker kan bidra til å redusere verdens matkasting.
Horne har også lang fartstid fra Amnesty International, Global Dignity og Flyktninghjelpen, der han har jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens verste krigssoner.
Boksalg
Sted: Ringsaker bibliotek
Tid: torsdag 20. september klokka 19:00