For 20. gang arrangerer biblioteket Litteraturuke for barn og ungdom i Ringsaker. Om lag 2200 elever får forfatterbesøk av fem forfattere på turné. Det blir møter med supervulkaner og digre dinosaurer når Reidar Müller snakker om sin bok og Kristin Storrusten lar elevene bli bedre kjent med kong Harald V gjennom boka «Konge!» 
Gjennom hele uka har skolene sine egne opplegg med fokus på litteratur og lesing. Biblioteket arrangerer også en lesekonkurranse for 5. trinn der vinnerklassen får en tur til Litteraturfestivalen på Lillehammer i juni.


Arrangement på bibliotekene
Hanne Kristin Rohde skriver en detektivserie for ungdom, men hun har også et spennede forfatterskap for voksne. Dette presenterer hun i Moelv tirsdag 22. mars. Samme kveld møter Camara Lundestad Joof og Bjørn Hatterud publikum i Brumunddal, med en samtale om boka «Eg snakkar om det heile tida». Torsdag 24. mars kommer Guro Sibeko til Brumunddal med boka «Rasismens poetikk». 
Uka avsluttes med barneforestillingen «Karius og Baktus» på begge bibliotekene.
Forfatteren Martin Widmark sier:  «En må lese for å forstå seg selv, samfunnet, verden og andre mennesker – og ikke minst: for å nyte».

Vi håper programmet vårt kan inspirere, begeistre, engasjere og gjøre alle litt klokere og gladere!