Vi innlendinger er glad i pultost, rakfisk og akevitt. Geir Vestad snakker om potetdyrking, brenning og akevitt og Helge Hagen om sjølberging, gode jordkjellere og rakfisk. Ole Ellefsæter har et livslangt forhold til pultost, og sammen med Helge Hagen forteller han pultosthistorier. «Uteligger´n» fra Nybygda setter alle kluter til og gir oss gjenhør med viser som «Storelgjen» og «Huldreslåtten» akkompagnert av Aage Sogn.

Ole Ellefsæter er skiløper, skogtekniker og sanger. Han vant to olympiske gull i Grenoble i 1968. Geir Vestad er kulturredaktør i Hamar Arbeiderblad og Helge Hagen er freelancejournalist og forfatter av en rekke bøker.

Aage Sogn er både norsk og nordisk mester i gammeldans. Med sitt trekkspill har han spilt sammen med Ole Ellefsæter i rundt 40 år. Nå har han samlet sangene på en CD som nettopp er utgitt og som selges på arrangementet.


En smak av alle de tre sterke selges i skranken under arrangementet: Pultost i lefse, rakfisk i lefse og akevitt i glass. Øl er også å finne på menyen.

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Torsdag 7. november klokka 19:00

Arrangementet er en del av Matlystfestivalen