Lesetreet på biblioteket.

Brumunddal

Biblioteket i Brumunddal ble bygget i 1986, og Steinar Skåden er husets arkitekt. Et viktig, postmoderne bygg med spesiell bruk av materialer og farger. Her finner du amfiet «Ordbruket» og kafeen «No@ått» som serverer kaffe, kaker og lunsj. Barn og unge er bibliotekets hovedsatsingsområde. Barneavdelingen har husets lyseste og romsligste hjørne, og eget «lesetre» og minikaféen «bittelitt@åt». Biblioteket i Brumunddal har om lag 90.000 besøkende årlig – i vinterhalvåret to til tre arrangement hver uke.

Adresse: Buttekvernvegen 3, 2382 Brumunddal
Telefon: 62 33 64 90
Send oss e-post

Biblioteket i Moelv.

Moelv

Biblioteket i Moelv har historie helt tilbake til 1813 da Ringsaker leseselskap ble stiftet. Dagens bibliotek ligger i Herredshuset og er tegnet av arkitekt Knut Knutsen. Det sto ferdig i 1954. I 2010 ble biblioteket totalrenovert med Helge Haugan som arkitekt. Biblioteket ble da samlokalisert med Ringsaker kommunale servicesenter. Fellesløsningen gir innbyggerne god service, uansett om det er hjelp med en byggesak, boligstøtte eller tips til ferielesning det er snakk om. En lys og fleksibel innredning gjør rommene innbydende og imøtekommende. Anne Aagaard har laget veggutsmykning i biblioteket. Biblioteket har om lag 40. 000 besøkende årlig. 

Adresse: Herredshuset, Åsmarkvegen 3, 2390 Moelv
Telefon: 62 33 64 80
Send oss e-post

Biblioteket på Brøttum.

Brøttum

Biblioteket på Brøttum har siden 1972 vært lokalisert på Brøttum skole. Den gamle gymnastikksalen ble da ominnredet til folkebibliotek. Brøttum barne- og ungdomsskole er totalrenovert, og første byggetrinn sto ferdig våren 2014. I den nye skolen har  biblioteket en sentral beliggenhet både for folkebibliotekets og skolebibliotekets brukere. Det har en viktig rolle i skolehverdagen og i dagliglivet til de som bor på Brøttum. Biblioteket på Brøttum har om lag 10.000 besøkende årlig.

Adresse: Brøttum barne- og ungdomsskole, Brøttumsvegen 16, 2372 Brøttum
Telefon: 400 20 639
Send oss e-post