Forskningsrådet lyser ut midler i 2022 for støtte til Innovasjonsprosjekter i næringslivet. For 2022 er det høyere forventninger til at FoU-prosjektene som støttes faktisk fører til bærekraftige innovasjoner. For innovasjonsprosjekt-utlysningen gjøres dette ved å justere på vurderingskriteriet "Virkninger og effekter", slik at prosjektet og søknaden nå også vil bli vurdert på i hvilken grad den bidrar til FNs bærekraftsmål. Søkerne skal beskrive hvordan prosjektet bidrar til å nå relevante delmål under FNs bærekraftsmål, uten at det har negative effekter på andre områder i prosjektbeskrivelsen.

Store og komplekse samfunnsutfordringer innenfor helse, velferd, klima og miljø krever at bedrifter må tenke nytt og ta en mer aktiv rolle og ansvar for å løse disse. Næringslivet har en nøkkelrolle i å bidra til framtidens markeder med bærekraftige produkter, tjenester og produksjonsprosesser slik det er målsatt gjennom de globale bærekraftsmålene. Dette er noe av bakgrunnen for at vi gjør disse endringene.

Når kan søknad sendes?

Dere kan søke fra og med 18. januar med frist 9. mars for første periode og frist 14. september for andre periode. Bedrifter som ønsker å investere i forskning og utvikling som kan bidra til bærekraftige innovasjoner og verdiskaping, kan søke.

På webinaret gås det gjennom:

Forskningsrådets bærekraftstrategi og næringslivets rolle i dette endringer i vurderingskriteriene, med særlig vekt på "Virkninger og effekter" presentasjon av veileder til bærekraftmålene og hvordan vise ditt prosjekts bidrag forventninger til beskrivelse av bidrag til bærekraftsmålene i søknaden Dere kan stille spørsmål underveis i webinaret.

Det blir også  et generelt søkerwebinar 20. januar der det gås gjennom alt det praktiske ved å søke Innovasjonsprosjekt i næringslivet.

Har du spesifikke spørsmål til oss i forkant av webinaret kan du sende en e-post til ip-n@forskningsradet.no. 

Mer informasjon og påmelding.

Alle webinarene blir tilgjengelige som opptak i etterkant.