Med Gründerparken som base har de ansatte i Ringsaker-firmaet Houmb AS bidratt til cybersikring av den nye plattformen «Prosessplattform nr. 2 (P2)» på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

Økt kompetanse er viktig

Siv Hilde Houmb, Erlend Agøy Engum og Liv Elin Houmb har skapt seg et navn langt utenfor Ringsakers grenser, men er likevel opptatt av kompetanseheving innen digital sikkerhet lokalt.

– Digital sikkerhet er et stort og viktig tema som mange kan litt for lite om. Vi er opptatt av å lage gode nettverk og øke kunnskapen innenfor området, ikke minst blant industribedriftene. Bedrifter bør ha en beredskapsplan, men samtidig vil det alltid være krevende beslutninger å ta når man er blitt rammet av løsepengevirus eller andre cyberangrep. Da er det veldig nyttig å ha 3 – 5 personer man kan ringe slik at man kan få hjelp raskt, sier Siv Hilde Houmb. 

Med dette som bakteppe har Houmb og Engum gjennomført flere webinarer, seminarer og workshops med fokus på digital sikkerhet. Nå er de også bidragsytere til etablering av en ny sikkerhetsklynge i Innlandet. 

Hvorfor Gründerparken?

For de øvrige med kontorsted i Gründerparken, bidrar Houmb og Engum med nyttig kunnskap innenfor sitt fagområde. Selv mener de Gründerparken er den perfekte base.

– Vi er en liten innovasjonsbedrift som normalt er en del på reise. Derfor trenger vi et arbeidssted lokalt, for å kunne lage skille mellom ulike oppgaver i hverdagen. Gründerparken er et godt sted å være, og firmaet vårt, Houmb AS, har adresse Gründerparken. Det er hyggelig å være her, sier Siv og Erlend.

Næringsrådgiver Heidi T. Karlsen, som også er prosjektleder for Gründerparken, setter stor pris på å ha Houmb AS blant flokken. 

– Siv og Erlend er fine folk som deler av sin kompetanse internt i Gründerparken, sier hun.  

Houmb AS er for tiden opptatt med cybersikring av den første fullstendig ubemannende olje- og gassplattformen i Nordsjøen, Krafla UPP. I tillegg jobber selskapet med sikring av strømnettet mot angrep fra fremmede makter. Videre så jobber selskapet tett med NTNU, IFE, NORCE, Equinor, NVE og Statnett for å utvikle metoder for kjapt å kunne oppdage og handle i forbindelse med cyberangrep. Det vil også bli arrangerte flere kurs i digital sikkerhet fremover, spesielt med fokus på industribedrifter.

– Industri er viktig for Innlandet og vi ønsker å bidra til å sikre verdiskapning for disse bedriftene i fremtiden, sier Houmb.