Visning: A A | A A A

Den kulturelle skolesekken

«Ti ting du kan ta i» - ord fra klasserommet, et fellesprosjekt i Den kulturelle skolesekken
Våren  2017 er biblioteket sammen med kommunens kulturavdeling om å drifte et sangverksted hvor elever på 6. trinn skriver tekst og melodi til to nye sanger. Kunstnerne som skal jobbe med elevene er Frida Ånnevik, Widar Aspeli og Karl Ivar Refseth.

Prosjektets innhold:
•    Lærere får en kursdag om prosjektets innhold og arbeidsmetode
•    Alle elevene velger og skiver ned sine 10 ting fra klasserommet
•    Vi gir verksteder for ord, toner og rytmer for et utvalg elever
•    Alle får felleskonsert på torget i Brumunddal 9. juni

Litteraturuka  - UKE 12
UKE 12 er et årlig litteraturformidlingsprosjekt rettet mot barn og ungdom i grunnskolen. Biblioteket har arrangert UKE 12 siden 2003. 

UKE 12 gir tilbud til alle 22 grunnskolene i Ringsaker. Hvert år får om lag 2.500 elever møte kunstnere som arbeider med tekst i en eller annen form: forfattere, fortellere, illustratører og musikkformidlere. Det arbeides i verksteder og formidles i store grupper.

I 2016 ble litteraturuka arrangert fra 14. til 18. mars: Jon Ewo og Bjørn Ousland fortalte om "Mysteriet Shakespeare". Widar Aspeli holdt skrivekurs, Eldrid Johansen fortalte om bøkene sine på småbarnstrinnet, Geirr Lystrup holdt konserter, Helene Guåker leste egne dikt akkompagnert av en profesjonell DJ, Jan Ove Ekeberg snakket om "Vilja Vikingjente" og Steffen M.R. Sørum om bøkene om korsfarerne.

De siste fem årene har 49 aktører – forfattere, fortellere, illustratører og musikkformidlere deltatt. Blant disse finner vi: Hilde Hagerup,  Sigbjørn Mostue, Jørn Lier Horst,  Anna Fiske, Reidar Kjelsen, Simon Stranger, Eldrid Johansen,  Helene Guåker, Marit Hallen, Bjørn F. Rørvik, Linn T. Sunne, Bjørn Ousland,  Ingunn Aamodt,  Nils Axle Kanten og Arne Svingen.

Mange skoler har i tillegg til tilbudet som kommer fra biblioteket, egne arrangement, slik at litteratur og lesing har hovedfokus hele uka. Skolene arbeider med, og fordyper seg i barne- og ungdomslitteratur. Skolene er svært fornøyd med UKE 12. Den bidrar til å holde interessen for lesing oppe. Kunstnerne som deltar er gode formidlere og virker inspirerende på både voksne og barn. Kunstnerne er også begistret – de arbeider i samme kommune i flere dager og kan møtes på kveldene til faglige og sosiale sammenkomster. 

Den kulturelle skolesekken

UKE 12 er nå finansiert av Den kulturelle skolesekken (DKS) i Ringsaker, og er et permanent satsingsområde for kommunen. Biblioteket har de to siste årene også vært en aktiv deltager i andre deler av DKS. Ved administrativt arbeid i samarbeid med Ringsaker kommune, kultur og deltagelse i styringsgruppen.
Biblioteket har huset den årlige Workshop med 10 niendeklassinger som lager kortfilmer med veiledning fra profesjonelle filmskapere. Dette året ble det laget to kortfilmer inspirert av noveller av Tryggve Andersen.

 

 

 

Tips en venn Skriv ut
Levert av CustomPublish AS