Om tilbudet

Vi tilbyr utkjøring av frokost, kveldsmat og middagsretter. Middagen sluttilberedes i mikrobølgeovn. Du kan selv velge om du ønsker å abonnere på både frokost, kveldsmat og middag. Matproduksjonsenheten produserer og leverer frokost, to-retters middag og kveldsmat til kommunens institusjoner, PU-boliger og hjemmeboende brukere i hele kommunen. Enheten har ansatte fordelt rundt på alle institusjonene som bestiller, sorterer og kvalitetssikrer maten videre.

Det vil si at enheten har en tilretteleggerrolle for 43 postkjøkken fordelt på de åtte bo- og aktivitetssentrene. I tillegg drifter enheten ni kantiner og tilbyr catering internt i kommunen. Enheten ivaretar distribusjon av maten med egen kjølebil og sjåfør. Den ferdigproduserte maten kjøres ut til institusjoner og hjemmeboende to ganger per uke.

Vår produksjon

Maten produseres etter kok/kjøl metoden for å ivareta matens næringsstoffer, utseendet og smak på en god måte. Det produseres og distribueres ca. 5000 middagsporsjoner per uke. Vi legger vekt på høy kompetanse blant de ansatte, god hjemmelaget mat, fleksibilitet og god service. For tiden er det 29 ansatte i enheten. Matproduksjonsenheten har et nytt og moderne produksjonskjøkken på Tømmerli bo- og aktivitetssenter som åpnet i 2004.

Slik lages maten

Maten produseres i et storkjøkken, stort sett etter tradisjonelle norske tilberedningsmetoder, men i større mengder enn det du kanskje er vant til. Den ferdige maten avkjøles hurtig ned til + 4 ° C og pakkes deretter i en spesialtilpasset emballasje som påsveises en gjennomsiktig plastfilm. Fram til utsendelse oppbevares maten på kjølelager.

Fordelen med leveranse av kald middagsmat:

  • Maten nedkjøles hurtig slik at matens næringsstoffer, utseende, og smak bevares.
  • Maten trenger kun en kort oppvarming før måltidet.

Fordelen med leveranse av frokost-/kveldsmatpakning:

  • Variert og komplett kosthold gjennom hele dagen.
  • Utfyller middagsmaten og gir et fullverdig kosthold som kan være med å forebygge underernæring.

Middag

Ringsaker kommune tilbyr ferdigproduserte kalde middagsretter som du kan varme opp hjemme. En middag består av hovedrett med dessert eller suppe. En porsjon dekker ca. 35 % av ditt daglige ernæringsbehov. Det er derfor en fordel at en porsjon ikke deles opp til to eller flere dager. Hver middag er merket med informasjon om retten, oppbevaringstemperatur, produksjonsdato og holdbarhetsdato.

Frokost og kveldsmat

Ringsaker kommune tilbyr frokost og kveldsmat bestående av ferdig påsmurte brødskiver som leveres direkte til ditt kjøleskap. En pakning med frokost eller kveldsmat inneholder fire halve brødskiver med variert pålegg. Det går fint å dele en pakning, slik at du spiser to halve til frokost og to halve til kvelds. 

 

Bestilling

Ønsker du å kjøpe ferdigprodusert middagsmat og/eller frokost og kveldsmat fra Ringsaker kommune, tar du kontakt med enhet for tjenestetildeling og samordning. Kontaktinformasjon for denne enheten finnes under menyvalget Tjenestetildeling og samordning.

 

 

Utkjøring

Maten er ferdig tilberedt, avkjølt og pakket før den forlater Tømmerli produksjonskjøkken. Maten fordeles etter bestilling, pakkes i kasser og transporteres ut til den enkelte bruker i kjølebiler. Utkjøringen skjer på noenlunde samme tidspunkt fra mandag til fredag.

Sjåføren skal i utganspunktet avlevere maten direkte i kjøleskapet. Dette innebærer at du må være hjemme når maten leveres. Sjåføren venter inntil syv minutter etter at han har ringt på. Hvis du ikke er hjemme transporteres maten til omsorgsdistriktet , som sørger for at hjemmesykepleier eller hjemmehjelp kjører den ut senere.

Oppvarming av maten

Maten skal varmes opp i emballasjen den leveres i. Slik gjør du det: Maten tas ut av kjøleskapet, stikk flere hull i plastfilmen og sett maten inn i mikrobølgeovnen. Maten er  ferdig etter ca. tre minutter ved maks effekt. Maten skal bare varmes opp. Etter endt oppvarming fjernes plastfilmen. Legg maten over på tallerken, tenn et lys og kos deg.

Holdbarhet

Hver porsjon er merket med angitt holdbarhetsdato. Denn datoen gjelder kun hvis maten oppbevares korrekt, dvs. oppbevares i et kjøleskap som holder en temperatur som ikke overstiger + 4° C . Emballasjen bør ikke brytes før maten skal spises , da dette vil redusere holdbarheten.

Emballasje

Emballasjen som brukes på maten kan kastes som restavfall, eller plastavtall, hvis den er rengjort.

Avbestilling og endring av bestilling

Eventuelle endringer eller avbestilling meldes til omsorgsdistriktet, senest dagen før den faste leveringsdagen.

Priser

Prisene reguleres hvert år 1. januar. Opplysninger om gjeldene priser finner du under Priser og gebyrer.