«10 topper i Ringsaker 2020»

2020 er det ellevte året for «10 topper i Ringsaker» – utvalgte turmål som merkes og beskrives for å gjøre ekstra tilgjengelig for alle. Vi er ekstra glade for å tilby disse turene i år og vet at mange ser fram til sesongstart. Denne gangen presenterer vi flere nye turmål. Frivillige fra HHT og Ringsaker Orienteringsklubb har gjort en stor jobb i planleggingen, og det er også de som merker rutene og vedlikeholder dem gjennom sesongen. Årets turmål holder vi hemmelig så lenge som mulig. 28.april får du vite hvilke turmål vi har valgt ut.

Her er årets turer: 
1) Kongsbegrunden, Jessnes (fra 1, mai)
2) Kvarstad - Østbergrunden, Kvarbergvika (fra 1. mai)
3) Fosstukrysset, Fossmarka (fra 1. mai)
4) Kinneberget, Ring (fra 20. mai)
5) Bokrudstadåsen, Næroset (fra 20. mai)
6) Kaiberget, Furnes almenning (fra 20. mai) 
7) Bjørsætra, Vollkoia (fra 20. mai)
8) Grunna, Ljøsheim (fra 10. juni)  NB! Post 8, Grunna, er flyttet grunnet fuktig terreng. Posten ligger nå noe lenger øst, nærmere utløpet til Grunnabekken. Informasjonen på ut.no og appen SjekkUT er oppdatert. 

9) Rauskjørkoia, Hamarsæterhøgda (fra 10. juni)
10) Matfarhaugen, Aksjøen (fra 10. juni) 

Her er en PDF-versjon av turkortet. Du finner også turkortene hos våre samarbeidspartnere, på kommunens servicesentre, bibliotek og turistkontoret i Brumunddal, i tillegg til HHT-butikken i Hamar. Som et smitteverntiltak vil turkortene flere av stedene stå i kasse på utsiden av lokalet. 

Trygghet først
I år blir det noen tilpasninger for at turene skal være trygge og smittefri. Det er viktig at du HOLDER AVSTAND – både på turene og på postene. Rast gjerne mellom postene. Velg gjerne dager/tider hvor færre folk er ute på tur. Hold deg oppdatert på helsemyndighetenes råd enten du er frisk, syk eller i karantene. Denne sesongen har vi ikke stifteklemmer, så ta med egen blyant/penn og noter koden, eller bruk appen «SjekkUT». Se mer informasjon på turkortet.

Hold orden!
Ringsaker kommune har et godt samarbeid med grunneierne. Velviljen fra dem er avgjørende for at vi får laget alle disse fine turmålene for hele befolkningen. Derfor oppfordrer vi turgåere til å ta med eget søppel fra turene, parkere på merkede parkeringsplasser og til å ta hensyn til beitende dyr. Slik får vi alle bedre turopplevelser!  

Godt for helsa
Når vi er ute i naturen og bruker kroppen får vi får overskudd, en friskere kropp og mange gode minner sammen. Vi håper dere liker årets turmål og får glade turdager gjennom sesongen!
 
Arrangører av «10 topper» er Ringsaker kommune, Hamar og Hedemarken turistforening og Ringsaker Orienteringsklubb. 

Digital registrering i appen «DNT SjekkUT»

Last ned appen «DNT SjekkUT» til din mobil for å registrere postene digitalt.
Dette er nytt fra 2017 og gjelder for alle turposter på Hedmarken.

Registrering av poster på turkort

Dersom du ønsker å registrere på turkort, får du turbrosjyren gratis hos kommunens servicesentre, bibliotek, sportsbutikker mm.
Brosjyren har beskrivelse av turene med kart og UTM-koordinater.
Bakerst i brosjyren finner du et turkort hvor du registerer turene du har vært på.

Premier

Når sesongen er over, kan du levere inn turkortet ditt og være med i konkurransen om gavekort på tretopphytte-overnatting, dagskort i Sjusjøen skisenter, Helgøya klatrepark og i sportsbutikker.

Turkortet kan leveres inn selv om du bare har vært på én av toppturene, du er likevel med i trekningen av premiene.

Deltagerpremie til barn og unge t.o.m. 16 år, som har tatt minimum seks poster, er en dagsbillett i Ankerskogen svømmehall. Vi er glade for igjen å ha denne premien for barn og unge!

Premien kan hentes på kommunens servicesentre eller bibliotek i Brumunddal og Moelv fra 10. august. Levér turkortet med norterte koder eller vis fram registrert klipp i appen for å hente ut billetten. Billetten må brukes før 31.12.20. Premier blir ikke sendt i posten. 

Våre samarbeidspartnere og premiegivere

Tretopphytter - Tree Top Hut

Helgøya klatrepark

Intersport Moelv

Sport1 Brumunddal

Sport1 Olrud

Sport1 Sjusjøen

Sjusjøen skisenter – Natrudstilen

NRP - nrpsport.no

Kiwi Moelv

Wood Hotel

 

Spørsmål? Kontakt vår folkehelsekoordinator!

Har du spørsmål om «10 topper i Ringsaker»? 

Kontakt folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund på telefon 995 22 273 eller e-post inno@ringsaker.kommune.no

Besøk «10 topper i Ringsaker» på Facebook