«10 topper i Ringsaker - ti topp turer! 2023»

Her er digital versjon av turkortet!

2023 er det fjortende året for «10 topper i Ringsaker- ti topp turer!», utvalgte turmål som merkes og beskrives slik at det blir tilgjengelig for de fleste. Vi er ekstra glade for å tilby disse turene i år, og vet at mange ser fram til sesongstart. I år har vi hele fem helt nye turmål. Takket være velvillige grunneiere får vi dette til. En stor takk også til frivillige fra Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT), og Ringsaker Orienteringsklubb gjør en stor jobb i planlegging, merking og vedlikehold av rutene. Dette er et flott folkehelsetiltak som er mulig på grunn av godt samarbeid mellom flere aktører. Husk å vise hensyn til grunneiere og dyr på beite! Respekter anmodninger i turbeskrivelsene og forbered deg godt for turene, med mat, klær og fottøy etter vær og føre. Da blir turopplevelsen god, selv om sola ikke alltid skinner. Vi ønsker alle en riktig god turseson!g

Årets turmål er:
Post 1: Saugstadvika- Gaupen (29. april)
Post 2: Skybergsberget- Rudshøgda (29. april)
Post 3: Havrebakken- Helgøya (29. april)
Post 4: Rekversberget- Ring (20.mai)
Post 5: Harabakktoppen- Åsmarka (20.mai)
Post 6: Uroligsand- Åsmarka (20.mai)
Post 7: Rognebærhaugen Brumund (20.mai)
Post 8: Majorstua- Høsbjørmarka (20.mai)
Post 9: Jokumsjøen- Furnes allmenning (10. juni)
Post 10: Mellsjøhøgda- Sjusjøen (10. juni)

Du finner også turkortene hos våre samarbeidspartnere, på kommunens servicesentre, bibliotek og turistkontoret i Brumunddal, utvalgte sporstbutikker, Kiwi Næroset, Joker Brøttum og Joker Mesnali, i tillegg til HHT-butikken i Hamar. 

Hold orden!
Ringsaker kommune har et godt samarbeid med grunneierne. Velviljen fra dem er avgjørende for at vi får laget alle disse fine turmålene for hele befolkningen. Derfor oppfordrer vi turgåere til å ta med eget søppel fra turene, parkere på merkede parkeringsplasser og til å ta hensyn til beitende dyr. Slik får vi alle bedre turopplevelser!  

Godt for helsa
Når vi er ute i naturen og bruker kroppen får vi får overskudd, en friskere kropp og mange gode minner sammen. Vi håper dere liker årets turmål og får glade turdager gjennom sesongen!
 
Arrangører av «10 topper - ti topp turer!» er Ringsaker kommune, Hamar og Hedemarken Turistforening og Ringsaker Orienteringsklubb. 

Digital registrering i appen «UT»

Last ned appen «UT» til din mobil for å registrere postene digitalt.

Appen «sjekkUT» er nå historie og den er erstattet med appen UT. Her finner du alt du trenger å vite om denne og hvordan du får registrert dine turmål digitalt.
 

Registrering av poster på turkort

Dersom du ønsker å registrere på turkort, får du turbrosjyren gratis hos kommunens servicesentre, bibliotek, sportsbutikker mm.
Brosjyren har beskrivelse av turene med kart og UTM-koordinater.
Bakerst i brosjyren finner du et turkort hvor du registerer turene du har vært på.

Her er digital versjon av turkortet!

Premier

Når sesongen er over, kan du levere inn turkortet ditt og være med i konkurransen om gavekort på tretopphytte-overnatting, overnatting Wood Hotel Mjøstårnet, dagskort i Sjusjøen Skisenter, Helgøya Klatrepark og i sportsbutikker.

Turkortet kan leveres inn selv om du bare har vært på én av toppturene, du er likevel med i trekningen av premiene.

Deltagerpremie til barn og unge t.o.m. 16 år, som har tatt minimum seks poster, er en dagsbillett i Ankerskogen svømmehall. Disse kan hentes på kommunens servicesentre eller bibliotek i Brumunddal og Moelv fra og med onsdag 10. august. Levér turkortet med noterte koder eller vis fram registrert klipp i appen for å hente ut billetten. Billetten må brukes før utgangen av mai 2022. Premier blir ikke sendt i posten. 

Det blir premieutdeling i november. Dato og mer informasjon om arrangementet kommer senere. Premier blir ikke sendt i posten. 

Våre samarbeidspartnere og premiegivere

Tretopphytter - Tree Top Hut
Helgøya Klatrepark
Intersport Moelv
Sport1 Brumunddal
Sport1 Olrud
Sport1 Sjusjøen
Sjusjøen Skisenter - Natrudstilen
Wood Hotel
Eurospar Brumunddal
Kiwi Moelv

Spørsmål? Kontakt vår folkehelsekoordinator!

Har du spørsmål om «10 topper i Ringsaker»? 

Kontakt folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund på telefon 995 22 273 eller e-post inno@ringsaker.kommune.no

Besøk «10 topper i Ringsaker» på Facebook