Pigg med pigg

Håper å få flere til å sykle i vinter med sykkelkampanjen «Pigg med pigg»

Ringsaker kommune og sykkelverksteder i Brumunddal samarbeider om å dekke kostnaden for det ene dekket ved kjøp av piggdekk til sykkel. I prisen inngår også enkel sjekk av sykkelen.

Tilbudet gjelder alle kommunens innbyggere.

– Det er mange som sykler i Ringsaker, men når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, parkerer de fleste sykkelen for vinteren, sier Ole R. Strandbakke i Ringsaker kommune.

– Har man riktig utstyr kan det imidlertid være en drøm å sykle hele vinteren, og det er både miljøvennlig, effektivt, og gjerne tryggere enn å gå på glatta, sier Strandbakke.

Sykkelkampanjen «Pigg med pigg» er en del av Sykkelbyen Brumunddal. Verksteder i Brumunddal blir derfor prioritert i dette prøveprosjektet. Blir tiltaket vellykket, vurderes utvidelse av ordningen også i andre deler av kommunen fra neste år. Ringsaker kommune dekker kostnaden for ett piggdekk og omlegging, mens sykkelverkstedene står for enkel sjekk av sykkelen for å sikre en god sykkelopplevelse. Det andre dekket betaler du selv. Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk. Mer omfattende service eller skifte av deler må dekkes av kunden.

Slik deltar du i «Pigg med pigg»

De to sykkelverkstedene i Brumunddal er med på «Pigg med pigg»: NRP Sport finner du i gågata, mens Sport 1 ligger på Mølla Storsenter. Totalbeløpet per kunde er begrenset oppad til 1000 kroner uten merverdiavgift, og kampanjen går frem til 30.12.2022, eller så langt budsjettet holder (ca. 60 kunder).

– Du leverer sykkelen din i den butikken du ønsker. Alle som ønsker å være med, må fylle ut et enkelt kundeskjema i butikken. Det kan lønne seg å være raskt ute med å bestille time for dekkomlegging, understreker Strandbakke.

– Erfaringene fra andre byer er at kampanjen blir avsluttet tidligere enn planlagt fordi budsjettet blir brukt opp. Og med en stor økning i salg av spesielt el-sykler, er det grunn til å regne med at pågangen blir stor også i Ringsaker, avslutter han.

Sykkelbyen Brumunddal

Brumunddal har vært sykkelby siden 2015. Målet er å øke sykkelbruken i alle deler av befolkningen. Spesielt viktig er det å parkere bilen og bruke sykkel på korte strekninger på under tre kilometer. En rekke tiltak gjennomføres årlig. Mange av tiltakene skjer i skolen, blant annet årlige sykkelprøver for alle 4. klassinger og konkurranse på høsten mellom de tre barneskolene og Brumunddal ungdomsskole. Det tilrettelegges også for syklister i sentrum med bedret infrastruktur og parkeringsmuligheter. Og vil du teste dine sykkelferdigheter? Da kan du dra til Hempa skole hvor du finner terrengløype og Pumptrack. I tillegg er det lagt til rette for Stolpejakt på sykkel i et område mellom Brumunddal og Moelv. Les mer her.

Kontaktperson for «Sykkelbyen Brumunddal»

Kontaktperson:
Ole Roger Strandbakke, spesialrådgiver
​E-post: ole.roger.strandbakke@ringsaker.kommune.no
​Telefon: 917 61 149