Steiner-pedagogikken ligger i bunn hos oss, og vi ser på barnet som et sansende, et rytmisk og et etterlignende vesen. De voksne er forbilder for barna ved at de er engasjerte i sitt arbeid. Det kan være å rake, reparere leker, vaske, drive med hagearbeid. O.l. hver dag lages det mat i barnehagen og barna får ta del hvis de ønsker. Vi baker brød selv med mel som vi selv kverner. Det kokes supper og det lages grøt.

Vi legger stor vekt på frilek ute og inne. Da leker de ofte noe de har sett den voksne gjøre. I frileken øves språk, de øver det sosiale, de øver å beherske sin kropp, de øver faktisk på livet! En del av lekene består av naturmateriale. Togbanen er av tre. Masse treklosser i forskjellige former. Dukkene har vi sydd selv. Og ellers leker vi med steiner, tekstiler, ull, kongler og alt hva naturen har å by på.
 
Vi følger årstiden og årstidsfestene er vår røde tråd. Hver fest har forberedelser hvor barna tar del. Så festes det og etterpå får det hele klinge forsiktig ut (mer om dette i årsplanen).
 
I barnehagen jobber fire stabile, blide og engasjerte damer med mye erfaring fra barn og barnehagelivet. Vi ønsker at barna skal ha en trygg, god og spennende hverdag.